Firefox και διαχείριση Magnet Links

ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ!

Εάν θέλουμε να ανοίγουμε magnet links στον Firefox, από προεπιλογή, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Τουλάχιστον όχι ακόμη, όχι στην έκδοση Firefox(beta) 56 που χρησιμοποιώ.

Για να ενεργοποιήσουμε το αυτόματο άνοιγμα των Magnet Links, δηλαδή ο Firefox να μας ρωτάει με ποιο πρόγραμμα θέλουμε να ανοίξουμε το Link (πχ Transmission που είναι προεγκατεστημένο σε Ubuntu), κάνουμε τα παρακάτω.

Στη γραμμή διευθύνσεων γράφουμε about:config και πατάμε «I accept the risk» στη προειδοποίηση που θα μας βγάλει.

Έπειτα γράφουμε στο search handler.expose

Σε ένα κενό της σελίδας κάνουμε δεξί κλίκ και New → Boolean.

Στο επιθυμητό όνομα γράφουμε network.protocol-handler.expose.magnet

και θέτουμε τη τιμή σε false.

Κάνοντας κλικ σε ένα Magnet Link ο Firefox, από εδώ και στο εξής, θα μας προτρέπει με ποιο πρόγραμμα θέλουμε να ανοίξουμε το Link. Μέσα στα προτεινόμενα προγράμματα θα περιλαμβάνονται και τυχόν προεγκατεστημένες εφαρμογές διαχείρισης Torrents (πχ Transmission σε Ubuntu).

Ανακεφαλαίωση:

  • about:config στη γραμμή διευθύνσεων και «I accept the risk» στη προειδοποίηση,
  • handler.expose στο search,
  • Δεξί κλικ και New → Boolean,
  • Θέτουμε το όνομα σε network.protocol-handler.expose.magnet και τη τιμή σε false.

Έτοιμοι.


Until next time …
Thanks for reading!

7 σκέψεις σχετικά με το “Firefox και διαχείριση Magnet Links

  1. Πάντως φίλε και σε εμένα με Firefox 52.3.0 ESR ( 64-bit ) τα ανοίγει και με αυτό τον τρόπο τα magnet links. Απλώς μερικές φορές μπορείς να μου βγάλει το παράθυρο για είτε αποθήκευση είτε ( προσωρινή αποθήκευση και ) άνοιγμα του torrent με τον Transimition. Όπως και να έχει πάντως σε ευχαριστούμε πολύ! Ωραίο να ξέρουμε και αυτό τον τρόπο ώστε να το ρυθμίσουμε εμείς. :)

  2. Τα magnet links ανοίγουν κατευθείαν στον δικό μου firefox. Μήπως είχα κάνει παλιότερα κάτι αντίστοιχο και δεν το θυμάμαι;

    1. Μπορείς αν θέλεις να το τσεκάρεις στο about:config. Δηλαδή εάν υπάρχει η ρύθμιση, ή κάτι παρόμοιο, με αυτή που αναφέρεται στη δημοσίευση.

      1. Όχι, εμφανίζονται οι πέντε γραμμές ακριβώς όπως στη σχετική εικόνα του άρθρου σου. Πιθανότατα είχα κάνει μια διαφορετική ρύθμιση παλιότερα, δεν θυμάμαι τώρα ποια με βεβαιότητα, αλλά νομίζω είχα απλώς θέσει στον firefox/edit/preferences/applications να ανοίγει τα magnet links με το transmission, σύμφωνα με τις οδηγίες εδώ: https://askubuntu.com/questions/384375/how-can-i-get-firefox-to-open-torrent-files-with-transmission

  3. Εξαιρετικό!!!
    THANKS Nick! ;-)

    Δουλεύει και στον Palemoon. To δοκίμασα και μπόρεσα να συσχετίσω τα magnet links με τον Αζουρέο (σε Debian).

    1. Γράφεις «μαγνήτες» και ψάχνω να βρω μήπως είναι κάποιο χαρακτηριστικό (feature) του Opera :P
      Καλός ο Opera, καλός και ο Vivaldi, καλός επίσης και ο Chrome, αλλά ο FF είναι Love. :)

Συμβάλετε κι εσείς με ένα σχόλιο

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.