ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Bitwarden Password Manager

Κατά τον παλιό καιρό είχαμε ένα-δυο κωδικούς πρόσβασης για τις δυο-τρεις υπηρεσίες στις οποίες διαθέταμε λογαριασμό. Ένα φόρουμ, μια λίστα, ένα Email.
Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει δραστικά αφού ο καθένας από εμάς διαθέτει περί τους 20+ λογαριασμούς σε διάφορα fora, emails, social media, τράπεζες και λοιπές υπηρεσίες.
Συνέχεια ανάγνωσης «Bitwarden Password Manager»

Δύο USB μικρόφωνα σε Linux

Καλή Χρονιά είπαμε;
Νομίζω είναι η πρώτη δημοσίευση του 2019. Ξέρετε, επειδή δεν είμαι επαγγελματίας αρθρογράφος και επειδή είμαι ένθερμος υποστηρικτής της άποψης «Γράψε, όταν έχεις κάτι να γράψεις», επιπροσθέτως ότι ο ελεύθερος χρόνος είναι πλέον λίγος, το αποτέλεσμα είναι ακριβώς αυτό.
Αυτή τη φορά έχω να δημοσιεύσω κάτι όμως, το οποίο ίσως βοηθήσει άλλους που θα ήθελαν να πάρουν μια απόφαση στην αγορά ξεχωριστού/αποκλειστικού μικροφώνου πχ. για podcasts, youtube, live chatting, gaming κλπ.
Συνέχεια ανάγνωσης «Δύο USB μικρόφωνα σε Linux»

Δημιουργία bootable USB (Linux ή Windows) από Ubuntu

Σε αυτή τη δημοσίευση θα δούμε πως οι εφαρμογές Disks και WoeUSB μπορούν να μας βοηθήσουν όταν θέλουμε να δημιουργήσουμε bootable USB sticks και το λειτουργικό σύστημα στο οποίο θα γίνει η διαδικασία είναι το Ubuntu/Linux. Οι παρακάτω περιπτώσεις που παρουσιάζονται έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία σε λειτουργικό σύστημα Ubuntu/Linux 18.04 LTS.
Ένα bootable USB (ή USB εκκίνησης) χρησιμεύει στην εγκατάσταση ενός λειτουργικού συστήματος σε έναν υπολογιστή ή ακόμη και στη διόρθωση του λειτουργικού συστήματος όταν έχει χαλάσει.

Συνέχεια ανάγνωσης «Δημιουργία bootable USB (Linux ή Windows) από Ubuntu»

Malware τύπου Cryptocurrency-Mining στοχεύει το Linux και χρησιμοποιεί Rootkit ως λειτουργία απόκρυψης

Είναι γνωστό ότι όσο περνάει ο καιρός τα λειτουργικά συστήματα εξελίσσονται, το ίδιο και οι τεχνικές ασφαλείας, το ίδιο όμως και οι τεχνικές επίθεσης. Οι κυβερνο-εγκληματίες, όπως έχει επικρατήσει να τους λέμε, ψάχνουν και βρίσκουν νέους τρόπους για να εισέλθουν σε λειτουργικά συστήματα και να τα εκμεταλλεύονται προς όφελος τους.
Συνέχεια ανάγνωσης «Malware τύπου Cryptocurrency-Mining στοχεύει το Linux και χρησιμοποιεί Rootkit ως λειτουργία απόκρυψης»

Το Linux δεν είναι (μόνο) Hobby

Όταν ξεκίνησα με το Linux το πρώτο πράγμα που με εντυπωσίασε ήταν η παραμετροποίηση που μπορούσε να δεχτεί. Από το γραφικό περιβάλλον μέχρι και την καρδιά του λειτουργικού συστήματος.
Συνέχεια ανάγνωσης «Το Linux δεν είναι (μόνο) Hobby»

Kodi Add-ons: Cryptomining Malware ακόμη και σε Linux

Είναι λογικό το κακόβουλο λογισμικό να επιτίθεται σε δημοφιλείς πλατφόρμες; Ναι είναι.
Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που το Linux κατέχει την τελευταία θέση σε επιθέσεις. Δεν κάθεσαι να φτιάξεις ένα malware που θα χτυπήσει μόλις το 2%-3% των οικιακών χρηστών. Οι εταιρείες από την άλλη, όπου εκεί το Linux κατέχει κυρίαρχη θέση, έχουν λάβει κατάλληλα μέτρα ασφαλείας και λόγω και της φύσης του Λ.Σ. τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά (πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις βέβαια).
Συνέχεια ανάγνωσης «Kodi Add-ons: Cryptomining Malware ακόμη και σε Linux»