The LinuxAcademy.com [Opinion]

ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ!

Σε αυτή τη δημοσίευση θα αναφέρω την εμπειρία μου σε ένα από τα sites που ειδικεύονται στην εκπαίδευση Linux.

Το LinuxAcademy.com αποτελείται από 46 άτομα (αυτή τη στιγμή) των οποίων ο στόχος είναι να προσφέρουν High Quality Training σε διαφορετικούς τομείς με επίκεντρο το Linux.

Η εκπαίδευση γίνεται αρχικά με Courses και επεκτείνεται σε Labs και Servers που μπορεί ο χρήστης να στήσει μέσα σε λίγα λεπτά, για να εκπαιδευτεί σε Real World Scenarios.

Παρακάτω θα δούμε τα βασικά του LinuxAcademy.com και εάν πραγματικά αξίζει να κάνει κάποιος/α εγγραφή.

Το περιβάλλον εκπαίδευσης

Το περιβάλλον που συναντά πρώτα ο χρήστης (το Dashboard) είναι καλά στημένο και εύκολο στη χρήση.

Μπορείτε να περιηγηθείτε σε διάφορα Sections του Site, παραπάνω βλέπετε πως έχει γίνει expand το Courses Section με τις κύριες κατηγορίες εκπαίδευσης.
Στο Recent Courses θα εμφανίζει όλα τα Courses που έχετε ξεκινήσει και το ποσοστό ολοκλήρωσης.
Μπορεί κάποιος να δημιουργήσει ένα Course Schedule το οποίο αποτελείται από ημέρες και ώρες που δηλώνει ότι μπορεί να παρακολουθεί ένα Course. Μπορεί να θέσει και Reminders μέσω e-mail, ενώ όταν ολοκληρώσει τη δημιουργία του Schedule θα δει και πότε (βάσει του Schedule που δημιούργησε) θα ολοκληρωθεί το Course.

Courses (Βίντεο)

Παραπάνω (στο screenshot) είδαμε τις κύριες κατηγορίες εκπαίδευσης. Κάνοντας κλικ σε μια από αυτές θα εμφανιστούν τα Courses ανά κατηγορία Beginner, Intermediate, Advanced.

Από εκεί μπορείτε να επιλέξετε όποιο Course θέλετε και να ξεκινήσετε να μαθαίνετε.

Cloud Servers

Στο Cloud Servers Section σας δίδεται η δυνατότητα να δημιουργήσετε τον δικό σας Server με το λειτουργικό σύστημα που επιθυμείτε. Από εκεί και έπειτα μπορείτε να εφαρμόζετε εκεί τα όσα μαθαίνετε.

Quick Training

Σε αυτό το Section μαθαίνει κάποιος μέσα σε δύο(2) ώρες ή λιγότερο ένα Topic που τον ενδιαφέρει.

Learning Paths

Εδώ βρίσκουμε έτοιμα Learning Paths που αποτελούνται από διάφορα Courses που πρέπει να ολοκληρώσουμε, ώστε να ολοκληρωθεί το Learning Path.

Community

Εδώ συμμετέχουν Authors και Users για επίλυση προβλημάτων ή γενικά για συζήτηση.

Certificate of Completion

Με κάθε ολοκλήρωση ενός Course παίρνετε και ένα Certificate of Completion. Δε χρειάζεται να δώσετε εξετάσεις, αρκεί να ολοκληρώσετε τα Exercises.

Price and Billing

Πάμε τώρα και στο «ζουμί». Η χρέωση είναι $29/Month. Υπάρχουν βέβαια προγράμματα χρέωσης που συνολικά κοστίζουν λιγότερο, πρέπει όμως να πληρώσει κάποιος περισσότερα εφάπαξ, πχ ετήσια συνδρομή. Μπορείτε να δείτε περισσότερα για τις χρεώσεις εδώ: https://linuxacademy.com/join/pricing
Μια μικρή έκπτωση μπορείτε να πάρετε μέσω του Linux Foundation στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://linuxacademy.com/lfoffer
Το Linux Foundation έχει συνεργαστεί με το Linux Academy για την παραπάνω προσφορά.

 

Linux Academy Community Edition

Υπάρχει και μια δωρεάν έκδοση στην οποίο μπορείτε να κάνετε εγγραφή για να παρακολουθήσετε Courses και Guides. Ονομάζεται Linux Academy Community Edtition και μπορείτε να το βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://linuxacademy.com/join/community
Εκεί δεν χρειάζονται στοιχεία πιστωτικής ή όποιας άλλης κάρτας.

Συμπέρασμα (Προσωπική Άποψη)

Πληρώνοντας για ένα μήνα στο Linux Academy και παρακολουθώντας Courses, όσα τουλάχιστον προλάβαινα διότι δεν υπήρχε και πολύς ελεύθερος χρόνος, γράφω τη προσωπική μου γνώμη για το Site και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Η αλήθεια είναι πως τα $29/Month μου φάνηκαν πολλά. Και εν τέλει είναι πολλά. Βέβαια εάν αναλογιστούμε τις υπηρεσίες που προσφέρει το συγκεκριμένο Site όπως πχ τα Labs και οι Servers, μπορούμε κάπως να δικαιολογήσουμε το ποσό.

Υπάρχει ένα 7 Days Trial το οποίο μπορεί κάποιος να ενεργοποιήσει και να δοκιμάσει το Site. Θα έχετε Full Access σε Courses, αλλά όχι σε Material (πχ PDF Downloads).

Προσέξετε τώρα ότι για το 7 Days Trial πρέπει κάποιος να δώσει τα πραγματικά στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας.
Θα χρεωθεί $1, προφανώς αυτό το κάνει για να επιβεβαιώσει την ορθότητα των στοιχείων της κάρτας, και έπειτα έχετε 7 ημέρες πριν χρεωθεί η πιστωτική κάρτα με το επόμενο ποσό χρέωσης. Από προεπιλογή είναι η μηνιαία, δηλαδή τα $29.
Προτείνω μια Εικονική Πιστωτική Κάρτα όπως η Revolut. Ο πιο πλήρης οδηγός για τη revolut βρίσκεται στο insomnia.

Θα πρέπει να ακυρώσετε τη συνδρομή ΠΡΙΝ την επόμενη ημερομηνία χρέωσης. Τα στοιχεία αυτά μπορείτε να τα δείτε στο λογαριασμό σας(Account Management).
Το Suspend Subscription είναι κάπως αχνό. Αυτό από μόνο του είναι ένα μείον, για μένα.

Τα Courses πραγματικά εξαρτώνται από τον Author/Instructor. Κάποια που παρακολούθησα ήταν όντως High Quality Training, και εδώ δε μιλάμε για την ποιότητα βίντεο – ήχου αυτά είναι εντάξει ούτως ή άλλως, κάποια όμως δεν ήταν.

Ως βαθμολογία, εάν μου ζητούταν κάτι τέτοιο, θα έδινα:

5/10 σχέση ποιότητας(υπηρεσιών) – τιμής. Στα $19 το μήνα θα έδινα μεγαλύτερη βαθμολογία. Επίσης θα μπορούσαν να έχουν κάποιο subscription με non-full access σε όλα τα Courses αλλά με χαμηλότερο κόστος.

6/10 στα Courses (Βίντεο). Αν και αυτό όπως ανέφερα παραπάνω είναι εντελώς υποκειμενικό και εξαρτάται από τον εκάστοτε Author (Course Creator).

6/10 στο Material. Μαζί με κάθε Course και μόνον όταν έχεις Full Subscription (όχι Trial) σου δίδεται κάποιο PDF το οποίο περιέχει όλο το Course που παρακολούθησες, γραμμένο.

7/10 στο περιβάλλον εκπαίδευσης. Είναι καλό, κάποιες βελτιώσεις όμως θα μπορούσαν να γίνουν. Όπως πχ ευκολότερη πρόσβαση στο Account και ένα CountDown για την επόμενη χρέωση στο Dashboard.

8/10 στο Learning Course. Αυτό που εννοώ εδώ με αυτόν τον όρο είναι το συνολικό όφελος που αποκομίζει κάποιος όταν ακολουθήσει κάποιο Course ή Learning Path.
Ένα Course δεν αποτελείται μόνον από τα βίντεο εκμάθησης, αλλά και από Flash/Note Cards (άλλων ή δικών σας), από Learning Group, δηλαδή άλλοι χρήστες που παρακολουθούν το ίδιο Course με εσάς. Επίσης από Labs και Exercises που πρέπει να ολοκληρώσει κάποιος.

9/10 στο Community – Support. Εδώ πραγματικά έχουν δώσει σημασία, καθώς οι ερωτήσεις – απορίες χρηστών απαντώνται σε χρόνο dt. Πάντα με ευγένεια.

Θα το πρότεινες σε κάποιον/α που θέλει να μάθει Linux από το μηδέν;
Μάλλον όχι και εξηγούμαι.
Για κάποιον/α που γνωρίζει ήδη κάποια πράγματα και γνωρίζει τι ακριβώς θέλει να μάθει θα το πρότεινα.
Σε έναν αρχάριο όμως δεν θα το πρότεινα διότι ένας μήνας δεν φτάνει. Θα πρέπει να πληρώσει τουλάχιστον για 3 μήνες με ένα αυστηρό καθημερινό πρόγραμμα για να αποκομίσει κάτι.
Θα πρότεινα να ξεκινήσει με κάτι δωρεάν, υπάρχει άφθονο υλικό στο διαδίκτυο, και έπειτα να προχωρήσει στο Linux Academy.
Μη παρεξηγηθώ, όχι ότι το Linux Academy είναι για προχωρημένους χρήστες, υπάρχουν κατηγορίες Beginner, αλλά όπως ανέφερα παραπάνω θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για έναν αρχάριο απ’ ότι για έναν κάπως προχωρημένο χρήστη. Αν κάποιος/α δεν έχει πρόβλημα με το κόστος, τότε με τις ευλογίες μου.

Μέχρι την επόμενη φορά, έχετε (υ)γεια.

Advertisement

Συμβάλετε κι εσείς με ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.