Το virtual Ubuntu Developer Summit αλλάζει σε UOS

ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ!

Το vUDS, αν δεν το γνωρίζετε ήδη, ήταν η online «μάζωξη» των developers του Ubuntu, όπου συζητούσαν διάφορα θέματα σχετικά με την έκδοση που βρίσκεται υπό ανάπτυξη (development branch).

Παλιότερα, αυτό γινόταν σε φυσικό χώρο, ωστόσο μετά άλλαξε και πλέον γίνεται online, μέσω του Google Hangouts.
Δικαίωμα συμμετοχής είχαν όλοι, αλλά δικαίωμα να οργανώσουν κάποιο session είχαν μόνον οι developers και όσοι συμμετείχαν στην επερχόμενη έκδοση του Ubuntu σε επίπεδο ανάπτυξης.
Τώρα όμως τα πράγματα άλλαξαν και το vUDS μετονομάστηκε σε UOS(Ubuntu Online Summit). Ας δούμε τι καινούριο περιλαμβάνει.

Πλέον θα έχουν δικαίωμα οργάνωσης συνεδρίας(session) και οι χρήστες. Σημαντικό αυτό, καθώς μπορούν όλοι να οργανώσουν κάποιο session και να συζητήσουν για πράγματα που τους ενδιαφέρουν.
Αν γνωρίζετε, αν έχετε συμμετάσχει ποτέ στα λεγόμενα Ubuntu open week ή σε κάποιο classroom, όπου γίνονται παρουσιάσεις, tutorials και διάφορα άλλα, έτσι θα μπορεί να οργανωθεί κάτι τέτοιο και στο επερχόμενο UOS.

Είναι σημαντική αυτή η αλλαγή καθώς το Ubuntu έτσι, ανοίγει τις «πύλες» και στους χρήστες. Φυσικά και υπάρχουν κάποιοι που θα διοργανώσουν όλο αυτό το πρόγραμμα και δεν θα χωρέσουν όλα τα sessions, αλλά αξίζει να δοκιμάσετε αν έχετε κάτι στο μυαλό σας.

Όπως θα δείτε και στην official σελίδα, υπάρχει πλέον ένα καινούριο track με το όνομα users.

Οι track leaders είναι οι:
Elizabeth Krumbach Joseph
Nicholas Skaggs
και
Valorie Zimmerman

Για οποιεσδήποτε απορίες/ερωτήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε στην λίστα ubuntu-quality (δείτε παρακάτω το link με θέμα: UOS Users Track)

Αν θέλετε να φιλοξενήσετε κάποια συνεδρία, διαβάστε αυτή τη σελίδα, έχει οδηγίες. Μην ξεχάσετε να το κάνετε και γνωστό στην Ελληνική κοινότητα Ubuntu (προσωπικά θα χαρώ να βοηθήσω όπως μπορώ, όποιον/α αποφασίσει να δημιουργήσει κάποιο session).

Η πρόσκληση εστάλη σήμερα (Δευτέρα 2 Ιουνίου) από τον Nicholas Skaggs στις λίστες του Ubuntu και με θέμα UOS Users Track.

Το Ubuntu Online Summit ξεκινάει στις 10 Ιουνίου (ημέρα Τρίτη) και ώρα 2μ.μ έως 8μ.μ και τελειώνει στις 12 Ιουνίου. Λάβετε υπόψιν σας πως οι ώρες είναι σε UTC (όχι local time).

Advertisement

Συμβάλετε κι εσείς με ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.