Η Ελληνική κοινότητα Ubuntu-gr

Ενημέρωση 05.03.2016

Η Ελληνική κοινότητα Ubuntu είναι η επίσημη τοπική κοινότητα του Ubuntu στην Ελλάδα. Με πάνω από 10.000 μέλη στο φόρουμ της, κατατάσσεται ως μια από τις μεγαλύτερες ΕΛ/ΛΑΚ κοινότητες στην Ελλάδα.

  • Προσφορά – Παροχές

Υποστήριξη των χρηστών

Στο φόρουμ μπορείτε να λάβετε υποστήριξη σε όποιο πρόβλημα σας απασχολεί.

Η εγγραφή είναι δωρεάν , όπως επίσης και η παρακολούθηση του φόρουμ ακόμη και εάν δεν έχετε κάνει εγγραφή.

Παρακάτω δείτε ένα βίντεο παρουσίασης – εγγραφής στο φόρουμ.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση του φόρουμ => https://forum.ubuntu-gr.org/

  • Μετάφραση της διανομής στα Ελληνικά.

Οι ίδιοι οι χρήστες του Ubuntu , μέσα από οργανωμένες ομάδες κάνουν την μετάφραση της διανομής στην Ελληνική γλώσσα. Η μετάφραση γίνεται κυρίως στο Launchpad. Το Launchpad είναι μια τοποθεσία που προσφέρει την δυνατότητα συμμετοχής πολλών μελών ταυτόχρονα και η μετάφραση γίνεται εύκολα και γρήγορα.
Αν θέλετε να προσφέρετε κι εσείς ,μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Launchpad και να συνεισφέρετε στην μετάφραση της διανομής στην Ελληνική γλώσσα.
Η Ελληνική ομάδα μετάφρασης στεγάζεται εδώ => https://launchpad.net/~ubuntu-l10n-el-starters και μπορείτε να γίνεται μέλη εφόσον έχετε προσφέρει σαν απλοί contributors (κάνοντας δηλαδή απλά επισημάνσεις) . Περισσότερες οδηγίες μπορείτε να βρείτε εδώ https://wiki.ubuntu.com/GreekTeam/Translations

  • Release party – Εκδηλώσεις

Τα release party είναι περισσότερο η ανάγκη των ανθρώπων που συμμετέχουν από κοινού σε μια κοινότητα – ένα φόρουμ , να γνωριστούν από κοντά.
Λαμβάνουν μέρος σε έναν χώρο ο οποίος αποφασίζεται μετά από ψηφοφορία στο φόρουμ και γίνονται συνήθως μερικές μέρες μετά την έκδοση νέας διανομής Ubuntu.
Δείτε περισσότερα στο φόρουμ
http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=34&t=24834&http

  • Δωρεάν μαθήματα

Το δικό της σχολείο έχει η Ελληνική κοινότητα Ubuntu , όπου ο κάθε χρήστης μπορεί να παρακολουθήσει δωρεάν μαθήματα από τους προγραμματιστές του φόρουμ και όσους γνωρίζουν, όσους θέλουν να μοιραστούν τις γνώσεις τους μαζί μας.
Περισσότερα στο σχολείο του φόρουμ – ασύγχρονα μαθήματα.

Σχετικά με άλλες τοποθεσίες όπου συμμετέχουν μέλη της Ελληνικής κοινότητας Ubuntu μπορείτε να δείτε στο Support.

Advertisement