Εγκατάσταση Ελληνικής γλώσσας στο Ubuntu

ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ!

Το λειτουργικό σύστημα Ubuntu είναι πλήρως μεταφρασμένο στην Ελληνική γλώσσα. Αυτό οφείλεται στις ομάδες μετάφρασης της Ελληνικής κοινότητας Ubuntu-gr. Αφιλοκερδώς , από χόμπι και αγάπη για το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν , συμμετέχουν σε ομάδες για να μεταφραστεί κάθε νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος Ubuntu.

Αν θέλετε να λάβετε κι εσείς μέρος στις ομάδες μετάφρασης είστε ευπρόσδεκτοι. Θα πρέπει να έχετε έναν λογαριασμό στο Launchpad και να παρακολουθείτε το φόρουμ της Ελληνικής κοινότητας για την ανακοίνωση των νέων μεταφράσεων.

Εάν λοιπόν δεν είχατε επιλέξει την Ελληνική γλώσσα κατά την διάρκεια της εγκατάστασης του λειτουργικού (διότι μπορείτε να το κάνετε και αυτό)
ή για κάποιο λόγο την αφαιρέσατε στην πορεία , τότε μπορείτε εύκολα να την εγκαταστήσετε μέσω τερματικού (CTRL+ALT+T) με μια εντολή.

sudo apt-get install language-pack-el language-pack-el-base

Έπειτα θα πρέπει να την επιλέξετε ως πρώτη γλώσσα από το language support. Θα πρέπει να σύρετε με τον δείκτη του ποντικιού την γλώσσα «Ελληνικά,Σύγχρονα» πρώτη στη λίστα , έτσι ώστε να γίνουν οι αλλαγές.

Screenshot from 2013-02-15 09:43:06 greek-language

Αν θέλουμε και η οθόνη σύνδεσης (login screen) να είναι στα Ελληνικά , τότε πατάμε και το «Apply System Wide»
Επίσης αν θέλουμε το ημερολόγιο η ώρα κλπ να είναι και αυτά στα Ελληνικά πάμε και στην διπλανή καρτέλα «Regional Formats» και επιλέγουμε την Ελληνική γλώσσα και πατάμε και εκεί το κουμπί «Apply System Wide».

Με ένα logout – login θα αλλάξει το σύστημα σας στα Ελληνικά. Όταν θα συνδεθείτε για πρώτη φορά με την Ελληνική γλώσσα , τότε θα σας ρωτήσει αν θέλετε κάποιοι κατάλογοι να γίνουν update. Αυτοί είναι οι προσωπικές σας τοποθεσίες όπως Music , Pictures κλπ.. αν θέλετε μπορείτε να πατήσετε «Update» εκεί και να μετονομαστούν σε Μουσική , Εικόνες .. κλπ.

Advertisement