Προφίλ σελίδας:

Η σελίδα αυτή ασχολείται με το λειτουργικό σύστημα GNU/Linux. Το GNU/Linux είναι ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα που μπορείτε να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Υπάρχουν αρκετές διανομές GNU/Linux, δίνοντάς σας έτσι την ελευθερία να επιλέξετε όποια σας ταιριάζει περισσότερο.
Σε αυτό το blog γράφονται διάφορα tutorials/οδηγοί που αφορούν το Linux και μόνο. Ειδήσεις και νέα από τον κόσμο του Linux θα δείτε περιστασιακά. Το συγκεκριμένο blog δεν είναι ειδησεογραφική σελίδα.

Προφίλ συντάκτη:

Ο Νίκος Θ. ξεκίνησε να ασχολείται με το Linux το 2010. Λίγες εβδομάδες χρειάστηκαν για να «κολλήσει», αρχικά με το Ubuntu. Σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο η Ελληνική κοινότητα του Ubuntu απ’ όπου ξεκίνησε και συνεχίζει έως σήμερα.
Η «μανία» του να μάθει Linux «τρεφόταν» κυρίως από την επίλυση προβλημάτων χρηστών, σε διάφορα fora όπου συμμετείχε και εξακολουθεί να συμμετέχει.
Το 2012 αναγνωρίστηκε ως Certified Ubuntu Member. Το 2015 πιστοποιήθηκε ως Linux Certified Sysadmin από το Linux Foundation, ενώ το ίδιο έτος συγκαταλέγει στους Individual Supporters.
Χρησιμοποιεί διάφορες διανομές, κυρίως Mainstream, σε δυο multiboot συστήματα που έχει, όπως Arch Linux, Fedora, openSUSE, Ubuntu…κ.α.

Παρακάτω παρατίθεται μια λίστα με άλλα προφίλ του Νίκου, σχετικά με τις Linux κοινότητες που συμμετέχει.

 1. Στο Arch Linux Wiki ως NikTh
 2. Στο Ask Fedora ως NikTh
 3. Στο AskUbuntu ως NikTh
 4. Στο linuxmint.gr forum ως NikTh
 5. Στο linuxmint.com forum ως NickTux
 6. Στο openSUSE ως NickTux
 7. Στο φόρουμ του Ubuntu-gr ως Learner
 8. Στο IRC Freenode ως NikTh / NickTh ή NickTux

Στα social

 1. Google+
 2. Facebook
 3. Tumblr
 4. Librenet
 5. nicktux@gnu.gr (jabber)
 6. Telegram (NickTux channel)
 7. Telegram (personal)


  gravatarlf-member    nicktux-facebooklogo_lftcert_sysadmin