Firefox Hello. Έτοιμο προς χρήση

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτή η δημοσίευση έχει γίνει πάνω από ένα χρόνο πριν. Ίσως να μην ισχύει πλέον!

Μετά και την τελευταία αναβάθμιση του Firefox (έκδοση 35), παρατηρούμε πλέον κάποια νέα εικονίδια δίπλα από την γραμμή διευθύνσεων. Ένα από αυτά είναι και το Firefox Hello, ένα εικονίδιο που μοιάζει με αυτά τα γνωστά smilies.

firefox-hello1

Πάμε να δούμε πως ο Firefox απελευθερώνει (κατά κάποιον τρόπο) την τηλεδιάσκεψη μέσω του Firefox Hello.

Το κουμπί Firefox Hello μας επιτρέπει να κάνουμε τηλεδιασκέψεις χωρίς την ανάγκη χρήσης κάποιου plugin, χωρίς την ανάγκη υπηρεσιών από τρίτους. Απευθείας από τον περιηγητή μας μπορούμε να καλέσουμε, είτε κάποιον φίλο, είτε να δώσουμε τον σύνδεσμο που θα μας εμφανίσει για να ξεκινήσουμε την τηλεδιάσκεψη.

Τα πρόσθετα βίντεο-κλήσεων πάντα αποτελούσαν πρόβλημα, είτε λόγω ασυμβατότητας, είτε λόγω κλειστών προτύπων (κλειστός κώδικας). Δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε ούτε την ποιότητα της κλήσης και αν κάτι πήγαινε στραβά θα έπρεπε να απευθυνθούμε στην εκάστοτε εταιρία του πρόσθετου περιμένοντας για κάποια λύση. Να αναφέρω δυο από τις πιο γνωστές: Skype, Google Hangouts.

Μέσω της τενχολογίας WebRTC(Web-Real Time Communication), διότι εκεί βασίζεται και το Firefox Hello, πλέον είμαστε πιο «ελεύθεροι» να πραγματοποιούμε τηλεδιασκέψεις. Πιο ελεύθεροι μιλώντας, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, από πρόσθετα και υπηρεσίες τρίτων.

Πως λειτουργεί

Η λειτουργία του Firefox Hello Button, είναι πολύ εύκολη και απλή. Απλά το πατάτε και ακολουθήστε τις οδηγίες. Δεν χρειάζεται να έχετε λογαριασμό Firefox, ωστόσο όσοι έχουν μπορούν να προσθέσουν επαφές τις οποίες αποθηκεύουν για μελλοντική χρήση (συνομιλία).

Σε περίπτωση που δεν φαίνεται το Firefox Hello Button, πατήστε τις τρεις γραμμούλες δεξιά για να ανοίξετε την παραμετροποίηση και θα το δείτε εκεί μέσα.

Πατώντας το κουμπί βλέπουμε ένα μενού σαν το παρακάτω

firefox-button2

πάνω από το Available, γράφει το e-mail μου γιατί έχω ήδη λογαριασμό στον Firefox.  Δεν είναι όμως αναγκαίο να έχετε κάποιον λογαριασμό. Ωστόσο, όσοι έχουν ενεργοποιήσει και χρησιμοποιούν την υπηρεσία Sync, έχουν ήδη λογαριασμό Firefox.

Βλέπουμε ότι εδώ έχει ήδη ξεκινήσει μια συζήτηση και μας δείχνει και τον σύνδεσμο (Conversation 1) . Περνώντας τον κέρσορα του ποντικιού από εκεί, δυο νέα μενού εμφανίζονται, ένα αυτό της αντιγραφής του συνδέσμου και ένα αυτό της διαγραφής της συζήτησης.

firefox-button4

Μπορούμε λοιπόν είτε να αντιγράψουμε τον σύνδεσμο της συζήτησης και να τον δώσουμε σε όποιον θέλει να συμμετάσχει, ή να διαγράψουμε την τρέχουσα συζήτηση.

Κάνοντας κλικ στο Start a conversation θα ξεκινήσει μια νέα συζήτηση και θα δούμε το παραθυράκι με την τηλεδιάσκεψη να ανοίγει κάτω δεξιά.

firefox-button3

Υπάρχουν κι εκεί δυο εμφανείς επιλογές, είτε να ταχυδρομήσουμε τον σύνδεσμο της συζήτησης, είτε να τον αντιγράψουμε για να τον δώσουμε σε όποιον θέλει να συμμετάσχει.

Γενικά οι ρυθμίσεις είναι πολύ απλές και εύκολες. Όσο το χρησιμοποίησα δεν αντιμετώπισα προβλήματα, παρότι τεχνικά βρίσκεται σε beta έκδοση, και επίσης δεν χρειάζεται ο συνομιλητής σας να έχει Firefox για να συμμετάσχει, αρκεί να έχει τον σύνδεσμο.

Γνωστοποιήστε στους φίλους σας αυτό το νέο χαρακτηριστικό του Firefox, μπας και ξεφύγουμε επιτέλους από τις τύπου Skype υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης.

Advertisement

2 σκέψεις σχετικά με το “Firefox Hello. Έτοιμο προς χρήση

    1. Δεν νομίζω. Στον Firefox έχω ΠΑΝΤΑ το ABE(AdBlock Edge) ενεργοποιημένο καθώς και το popup blocker, όμως δουλεύει μια χαρά. Εξάλλου από αυτό που λες θα υπέθετε κάποιος ότι το Firefox Hello χρησιμοποιεί Adobe Flash για να δουλέψει, πράγμα που δεν ισχύει(απ’ ότι ξέρω).

Συμβάλετε κι εσείς με ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.