Άλλες χρήσεις του Thunderbird

ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ!

Σε αυτό το ποστ θα δούμε μερικές άλλες χρήσεις του γνωστού e-mail client από το Mozilla(Foundation), του γνωστού Thunderbird.
Οι περισσότεροι/ες ίσως τον χρησιμοποιείτε ήδη ως e-mail client, και πολύ καλά κάνετε (κι εγώ τον χρησιμοποιώ σε όλα τα λειτουργικά που έχω), όμως υπάρχουν κι άλλα πραγματάκια που μπορούμε να κάνουμε με τον Thunderbird.

Δυο χρήσεις του Thunderbird, εκτός από email client, τις οποίες χρησιμοποιώ,
είναι:

Accounts Chat

Πατώντας από το Λογαριασμοί(Accounts) στο Δημιουργία νέου λογαριασμού(Create a new account), το Chat μας επιτρέπει να ορίσουμε κάποιον λογαριασμό συνομιλίας. Υποστηρίζει τα γνωστά πρωτόκολλα με τα οποία μπορούμε να διαμορφώσουμε τον λογαριασμό που επιθυμούμε. Υποστηρίζει και το γνωστό IRC.

Chat1

Chat2

Accounts Feeds

Πατώντας από το Λογαριασμοί(Accounts), στο Δημιουργία νέου λογαριασμού(Create a new account), το Feeds, μπορούμε να ορίσουμε ποιες σελίδες θέλουμε να παρακολουθούμε για νέες δημοσιεύσεις.
Οι περισσότερες των σελίδων σήμερα, διαθέτουν κάποιο rss feed (ή παρόμοιο) το οποίο μας επιτρέπει να παρακολουθούμε την σελίδα για νέες δημοσιεύσεις. Αυτός ο τρόπος παρακολούθησης δεν απαιτεί να δώσουμε το email μας κάπου και θεωρείται αρκετά ασφαλής· τουλάχιστον περισσότερο ασφαλής από το να δώσουμε το email μας, διακινδυνεύοντας για κάποια διαρροή σε κακόβουλες υπηρεσίες, κυρίως ανεπιθύμητης αλληλογραφίας(spam).

Feeds1

Feeds2

Αυτό που πρέπει να κάνουμε μετά είναι να προσθέσουμε μια έγκυρη διεύθυνση feed. Στις περισσότερες σελίδες θα δούμε το γνωστό σήμα (μερικές φορές ίσως κάπως παραλλαγμένο):

Feeds Rss

και πατώντας επάνω θα οδηγηθούμε στην σελίδα του Feed. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι μια αντιγραφή και επικόλληση της σελίδας feed στο αντίστοιχο πεδίο του Thunderbird, Feed URL.

Feeds3

Advertisement

Συμβάλετε κι εσείς με ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.