Πάνω από πέντε χιλιάδες δολάρια διαθέτει το elementary OS για διόρθωση bugs

ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ!

Μεσώ ενός αρκετά έξυπνου τρόπου το elementary OS διαθέτει χρήματα για να διορθωθούν κάποια bugs στο λειτουργικό σύστημα.

Καθότι το elementary OS έχει αρχίσει να αυξάνει την δημοτικότητά του σημαντικά, αλλά και επειδή αδυνατεί να προσλάβει επαγγελματίες προγραμματιστές για να δουλέψουν πάνω σε σημαντικά και δυσεπίλυτα προβλήματα, βρήκε έναν αρκετά έξυπνο τρόπο για να προσελκύσει προγραμματιστές με real skills που λένε.

Οι χρήστες του elementary OS όλο και αυξάνουν και φυσικά όσο αυξάνουν, απαιτούν και ένα bug free λειτουργικό σύστημα ή τουλάχιστον με όσο λιγότερα προβλήματα γίνεται. Το elementary OS όμως δεν είναι εταιρία. Δεν έχει την δύναμη να προσλάβει επαγγελματίες προγραμματιστές τους οποίους θα πληρώνει για να διορθώνουν τα όποια bugs προκύπτουν. Όπως έχουμε πει ξανά, ναι μεν βασίζεται στο Ubuntu αλλά πολύς κώδικας είναι δικός τους. Οπότε το ένα δεν επηρεάζει το άλλο. Μπορεί δηλαδή να υπάρχει κάποιο bug στο elementary OS το οποίο δεν υπάρχει στο Ubuntu.. και αντίστροφα. Δεν βασίζονται λοιπόν στην διόρθωση bugs του Ubuntu, αλλά πρέπει να διορθώσουν τα δικά τους.

bountysource-elementary

Υπάρχει μια κοινότητα, μια υπηρεσία, η οποία στηρίζει την ανάπτυξη του ανοιχτού κώδικα(Open Source) και ονομάζεται bountysource. Αυτή την υπηρεσία προτίμησε το elementary OS για να προσελκύσει προγραμματιστές με υψηλές δεξιότητες, έτσι ώστε να επιλύσουν τα όποια σοβαρά και δυσεπίλυτα σφάλματα υπάρχουν.
Το concept είναι απλό. Οι χρήστες του λειτουργικού συστήματος ανοίγουν ένα σφάλμα/issue για κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Άλλοι χρήστες μπορούν να προσθέσουν χρήματα σε αυτό το πρόβλημα αν το θεωρούν σημαντικό. Έτσι μαζεύονται διάφορα προβλήματα με διάφορα χρηματικά ποσά, που συνήθως αυξάνουν. Ο προγραμματιστής που θα επιλύσει το πρόβλημα, θα λάβει και το χρηματικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί. Την στιγμή που γράφεται αυτό το ποστ, έχουν μαζευτεί περί τα 5000+ δολάρια για όλα τα issues.

Υπάρχουν πολλές ομάδες στο bountysource, οπότε αν είστε προγραμματιστής επισκεφτείτε την σελίδα και ξεκινήστε να βγάζετε χρήματα.
Αυτός είναι ένας από τους πολλούς τρόπους για να βγάλετε χρήματα ως επαγγελματίες προγραμματιστές στον ανοιχτό κώδικα και μια ακόμη απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι δεν βγάζεις λεφτά στον ανοιχτό κώδικα.

Η ανακοίνωση στην σελίδα του elementary OS

Μπορείτε να δείτε αρκετά σφάλματα καθώς και τα χρήματα που το κάθε ένα έχει συγκεντρώσει εδώ → https://www.bountysource.com/teams/elementary/issues

Στην σελίδα με τα bounties μπορείτε να δείτε ποια σφάλματα έχουν διορθωθεί, πόσα έχει πληρωθεί το κάθε ένα, καθώς και άλλες πληροφορίες.

Advertisement

Συμβάλετε κι εσείς με ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.