Πάμε για rolling release στο Ubuntu;

ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ!

Σε μια ενδιαφέρουσα/πρόσφατη συνέντευξη, ο Mark Shuttleworth άφησε να εννοηθεί πως από την έκδοση 14.10 ή 15.04 ο κύκλος του εξάμηνου release ίσως αλλάξει.
«…υπάρχει ένα ερώτημα αν ο εξάμηνος κύκλος εκδόσεων έχει κάποιο νόημα»

Το συγκεκριμένο θέμα έχει συζητηθεί και άλλες φορές παλιότερα, όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο. Η τελευταία αλλαγή που έγινε ήταν από την έκδοση 13.04 και την 9μηνη πλέον υποστήριξη (αντί της 18μηνης).
Αυτή τη φορά λόγο της ένωσης/σύγκλισης του Desktop Environment (μην ξεχνάμε πως ο τελικός στόχος είναι οι χρήστες του Ubuntu Touch και Desktop να έχουν ακριβώς το ίδιο DE και εφαρμογές, όσο αυτό είναι δυνατόν) ίσως να γίνει και πραγματικότητα το rolling release.
Όπως συγκεκριμένα λέει ο Mark

Once we’ve converged those, there’s a question about whether the six-month release cycles make as much sense. Phone and tablet users are used to the idea that the phone just updates itself whenever, so maybe we’ll soften up on the six-month thing and release updates all the time.

Λόγω των mobile users λοιπόν θα επωφεληθεί(;) και το Desktop. Κατά την προσωπική μου γνώμη ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ (αν γίνει κάτι τέτοιο), να ξεφύγουμε πλέον από την 6μηνη αναβάθμιση όλου του λειτουργικού.

Διαβάστε όλη την συνέντευξη στο pcpro.co.uk
Λέει κι άλλα ενδιαφέροντα πράγματα.

Περιμένουμε λοιπόν, το Unity 8 από την έκδοση 14.10 ή 15.04 και με την έλευση του Unity 8 μια μεγάλη αλλαγή στον κύκλο αναβαθμίσεων.

Όπως πάντα όμως… ίδωμεν.

Advertisement

Συμβάλετε κι εσείς με ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.